söndag 26 augusti 2007


bella! min stalker:)



nina under äppelträdet, i väntan på bussen. bild 2. När jag gick vilse hittade jag den här vägtoaletten, dold av en pressening, motorvägen är precis bakom:)

frukost-time!

efter att ha suttit och läst andras bloggar i en halvtimme tänker jag att det är dax berätta lite om det senaste dygnets händelser i min egen. Bella ligger på min mage så det är lite svårt att skriva, men det ska nog gå..igår tog jag bussen ut till gålö, skulle möta nina på ett ställe som heter morarnas båtklubb. hade fått en lite keff vägbeskrivning dock, så jag hoppade av flera kilometer för tidigt och började gå.Ninas mobil hade lagt av så det var omöjligt att nå henne, men jag stannade en bil och frågade en snubbe åt vilket håll det låg. han sa: gå till korsningen och sen till höger. Till korsningen var det ca. 3 km. sen skulle det vara nära. Jag tog av åt höger och gick...och gick...den här gången var det inte lika kul att gå vilse. jobbig packning och utan en aning om var jag var. gick minst 3 km innan jag kom till en stor väg. tog av åt höger igen. orkade inte gå längre så jag liftade och en bil plockade upp mig. han som körde sa att det fanns en båtklubb några kilometer bort, jag var trött och sur så jag chansade på att det var den båtklubben. när vi kom fram så var det såklart FEL båtklubb. ja, inget att göra utom att börja promenera tillbaka. Sen försökte jag lifta igen men ingen jävel plockade upp mig. (upptäckte senare att jag måste ha satt mig i något för jag var svart på hela rumpan, liknade bajs lite faktiskt, kan ju vara en förklaring till att det dröjde länge innan jag fick lift) sen plockade tillsist en väldigt trevlig herre upp mig som väl tyckte synd om mig för han skulle inte ens åt samma håll, men körde mig ända fram! så äntligen kom jag till rätt båtklubb och till en orolig nina som väntade med middagen:) vi åt och hade trevligt och början på dagen kändes numera bara i mina trötta ben.

sen beslutade vi oss för att tälta på en udde en bit längre bort. stugorna på udden var de skummaste jag sett på länge. såg ut som ett albanskt flyktingläger. vi vandrade förbi och bort från bebyggelsen och hittade det perfekta stället där vi slog läger, precis vid havet! var hur mysigt som helst. sov gott nästan hela natten. idag låg vi och softade i värmen under ett äppelträd. svensk landsbygdsidyll när den är som bäst. Nu känner jag mig nöjd med sommaren. lyckades krama ur det sista av den. nu kan hösten gärna få komma. var inte så långt från stan egentligen, men det är rätt coolt hur mycket landsbygd man kan komma till på bara en och en halv timme med sl-kort.

eftermiddagen har jag ägnat åt städning och diskning. inte roligt. borde läsa inför tentan också, men jag tror jag skjuter upp det till imorgon. jag har kommit på ett sätt att göra det lättare för morgonhatare som jag. tips: köp en riktigt god frukost så blir det lättare att gå upp. var i affären nyss och lyxade till det med en riktigt dyr, god ost, avocado, bröd och gott te. yogurt och musli. blev nästan 100 kr. ska bli gott att gå upp imorgon, ser nästan fram emot det hehe.

jag kommer ihåg att jag hatade att sitta och äta frukost när jag bodde hemma. pappa och jag gick ofta upp samma tid och han är en riktig morgonmänniska. jämt skulle han sitta och prata och föra långa diskussioner vid matbordet medan jag mest var arg för att det var morgon och bara ville vakna ifred. äta min smörgås under tystnad och verkligen inte föra några konversationer. han förde monologer och jag svarade enstavigt vilket han blev irriterad över för han kunde verkligen inte förstå vad jag var sur för. sen klagade han alltid på att jag bara åt ost på mackan varje dag och så tvingade han mig att dricka te med citron i fast jag helst ville ha oboy och äta tomat och paprika varje dag. och när jag ätit en bit paprika la han alltid upp mer på tallriken och sa: bara det här också. Jag brukade i smyg lösa den jobbiga frukostsituationen genom att vänta ut honom tills han nästan var klar och tvungen att gå till jobbet, eller så brukade jag lösa det genom att sätta mig framför tvn.

numera äter jag fortfarande helst ost på mackan, (jag är en riktig ostfanatiker) men sällan mjukt bröd, utan på vardagar slänger jag bara i mig en macka eller två. i morgonens tidsbrist är frukost ingenting jag prioriterar. hellre då att dra sig en kvart längre.När J bodde hemma fixade han ofta mjukt bröd och handlade alltid in ost och smör jag kunde snylta. Jag är inte lika bra på att se till att ha saker hemma. min kyl är oftast tom på sådana nödvändigheter. imorgon dock, då ska jag äta en frukost mor och far skulle bli stolta över att se. dock har jag glömt grönsaker. får lösas med inlagd gurka:) blir alltid fascinerad när jag sover hemma hur mycket frukost mamma och pappa dukar upp. blir lyxigt. De gillar verkligen att äta frukost.

fredag 24 augusti 2007

är hemma hos mor och far och slappar framför datorn. skittrött efter en skitföreläsning. Vissa lyckas verkligen döda spännande ämnen. jag gillar ju statsvetenskap, men det är väl bara att bita ihop och stå ut, inte så farligt mycket föreläsningar som tur är, fast nästa vecka har vi tenta.

suck...aja, nu till det positiva: det är helg och csn! har inte kollat om pengarna kommit än, men det borde de ha gjort. Ska hem till bror Alex och äta kräftor ikväll och sen ut till dalarö imorgon för att hänga med nina. Hon är därute och paddlar runt själv i en kajak. hehe. rastlösare människa får man leta efter:) saknat henne, hon är ju nästan som en del av mig själv. ja, sen måste jag väl hinna med lite läsning i helgen också. det var något jag ville skriva och berätta om fast nu kommer jag inte riktigt ihåg vad det var. får se om jag kommer på det. ska slappa vidare nu fast framför tv:n istället- mina föräldrar har skaffat digitalbox med 40! kanaler. tur, så slipper man ha ett socialt liv:) ska nog lägga upp lite länktips här snart...

onsdag 22 augusti 2007

skoldag igen.

skolans första dag idag och min aldrig komna förväntan sjönk ytterligare ett steg när jag kom in i den äckliga föreläsningssalen och arkiv x-mannen stog redo att börja dagens föreläsning. Han hade dock shapat upp sig lite och var inte alls lika intetsägande och tråkig som i våras. hans sidekick däremot, en socionom från lund var seeg. idag gick vi igenom saker jag redan kunde och tiden gick långsamt. störde mig se klasskamrater igen, som bebismamman som satt framför mig och stickkvinnan som satt bakom mig(utan stickor ifs). klassen förvånade också lite genom att inte ställa 100 frågor om tentan som jag räknat med. skönt! var också kul att återse några igen. nu ska jag ta mig ut och jogga. min kondis börjar försvinna.

måndag 20 augusti 2007

debattering med stil

jag gillar att debattera på nätet. just nu är jag inne på en debatt som började med stenkastande afaungdomar övergick till klassbegrepp- vidare till liberalism kontra socialism till marknadsekonomi kontra planekonomi och nu börjar övergå till att handla om feminism. Jag gillar bättre att debattera skriftligt än muntligt. Man kan tänka ifred, formulera sig bättre, formulera om och om igen. lyssnar nogrannare och inga höjda röster och inga personangrepp. (och fuska genom att kolla upp statistik och annan bra fakta på google:) det är bra. nackdelen är att det tar så jävla mycket tid. fan vad jag är trött. tränade kast i 2 timmar, sen hem till pia. ska gå och lägga mig. katten sover redan. gonatt.

söndag 19 augusti 2007

gabi den allsmäktiga har tagit bort kommentator möjlighet.om ni ändå vill kommentera kan ni skriva till min mail: gabi.bogardi@gmail.com

fredag 17 augusti 2007

an och pia

inget särskilt

Träffade ana och pia och gick runt stan ida och störde oss på 30 plussare som skäms för att de har glasögon, röstar på folkpartiet och tror att de äger stan och är dryga och otrevliga. (ni vet typen?) Sen promenerade vi hem till pia och åt god mat och kollade på dr house.

bella är skum. kunde verkligen inte hitta henne imorse letade överallt och då menar jag ÖVERALLT, sen började jag tro att hon sprungit bort sig fast hon aldrig går mer än 2 m utanför dörren. var tvungen att gå hemifrån, men tänkte att katter brukar ju klara sig ute. Så kommer jag hem och öppnar garderoben och så kommer hon ut som om inget hänt. hon är verkligen bra på att gömma sig för jag kollade i den garderoben minst 10 ggr innan jag gick.

ja, nu har jag faktiskt inget mer att skriva för mer har inte hänt, förutom att vädret är jävligt konstigt och pia har skänkt mig en helkroppsspegel. (ägde ingen förut utan fick balansera på toalettlocket när jag ville kolla min nedre halva. )

torsdag 16 augusti 2007

rödbetsmarineradsojafärsgratäng

mm mat...sen middag idag. kl är 22 och jag är nyss hemkommen från jutsun. Har varit en lång trevlig- ickeansträngande dag idag. fick frukostsällskap av lollo som jag inte sett sen hon kommit hem, sen drog vi in till stan och har promenerat runt i flera timmar och hade picknick i parken ända tills jag trodde jag skulle börja träningen. Men de har ändrat tid för vår grupp till senare, så jag snackade skit en timme och sen gick jag o tränade med orangebältena ända till min träning startade. Var dock bara jag där från min grupp så jag tränade lite med brunbältena ända till håkan som är blå kom ner. sara ringde och ville att jag skulle följa med på kulturfestival efteråt, jag orkade inte..(och så kände jag inte riktigt för att dansa heller).

jag och sanna åkte ut till annas land i tisdags. jätteskönt har det varit. Vi har badat, solat, spelat pingis, badminton, kort och annat som hör landet till. nästan hela annas familj var där och ann och jonny. hah, han är så flummig, svårt att tänka sig honom i en kostym i rätten. suck, hade velat stanna ute på landet längre, men stackars irene var tvungen att åka hem och börja jobba och anna skulle ringa kth för restplats. shit, känner inte alls för att börja skolan igen på måndag. några veckor till skulle inte skada. ne, nu ska jag gå och peppa upp mig med knalloranga ostbågar min sötaste lollo köpt hem till mig. (de måste vara alla föräldrars skräck) och gosa med bella som kom hem idag..hon köpte 3 cigarrer också, men de får nog bli för ett senare, festligare tillfälle. kanske när sofia har sin höstfest för att fira 10 år med mens. hehe..sayonara!

måndag 13 augusti 2007

livsuppehållande

Vaknade ovanligt tidigt idag och trodde klockan var jättesen för jag kände mig precis som när jag vaknar efter kl.12. Idag kommer bli mycket flängande. Först till farsta, sen till östermalm sen till söder, sen kanske ännu mer ut på söder och sen till farsta igen och sen tillbaka hem. Har börjat träna barnen i jujuitsun. Sen blir det träning själv. ska bli skönt att komma igång igen. Var på sommarträningen förra veckan, var inte så många där- men det var kul!

igår såg jag en aftonbladetlöpsedel där det stod: så lever du 7 år längre. För det första får det mig att undra, vem vill leva 7 år längre? Det är klart, i nuläget är det ju inte helt fel med 7 år till, men börjar man komma upp i 80-års åldern är min erfarenhet att de flesta vill dö så snabbt och smärtfritt som möjligt. Efter att ha jobbat med äldre flera år har jag träffat väldigt väldigt få, tror inte ens någon som sagt: Ge mig 7 år extra, åh jag vill så gärna leva några extra år, nej, de flesta säger när de vaknar: fan, en dag till. Låt mig bara dö nu. Och jag förstår dem. Jag tror inte jag vill leva så fruktansvärt länge heller. Är det egentligen någon som önskar det? Hade inte det varit bättre med en artikel i stil med "så tar du livet av dig fortast möjligt på roligast sätt". Sen är det ju inte bara gamlingar som vill dö fort, ettt flertalet religiösa på denna jord tror ju att det är så mycket bättre i livet efter detta. De längtar bara efter att dö för att de ska uppleva paradiset. Tror inte att de heller blir så peppade av att läsa en artikel där det ges tips på extraår. Föressten har de glömt det enklaste tipsen av alla om du nu inte känner att du fått nog av livet. Använd livsuppehållande mediciner. När jag blir gammal ska jag flytta ihop med alla mina vänner i ett stort hus där vi ska knarka ihjäl oss och sen ska jag dö av en hederlig gammal överdos, det är min plan:) men det tar jag om jag börjar komma upp i 75 års åldern.peppar peppar...

söndag 12 augusti 2007

bara en tanke som slog mig. Att skriva "endast seriösa" eller "oseriösa undanbedes" i en bostadsannons är väl det mest puckade man kan skriva om man endast vill ha seriösa svar?

flumfilosoferande på kvällskvisten

Har avverkat två filmer ikväll ; Halfed baked och Simpsons. Half baked såg jag halva i Guatemala på biocafe innan det blev strömavbrott. kul i all sin dumhet, skrattade rätt mycket några gånger. Det är en bra film att se om man är övertrött. Simpsons blev jag lite besviken på. De hade nog kunnat göra den lite roligare. kändes varken orginellt eller nytt, bättre i serieform tror jag..
Tror mitt internetberoende inte är så bra för min intellektuella utveckling. Missförstå mig rätt. Egentligen är jag av åsikten att det inte finns något egenvärde i att läsa en bok istället för att kolla på en film. Jag tror att allt vi gör och allt vi ser bidrar till utveckling, ok, dokussåpor kan vara ett undantag, men andra aktiviteter folk företar sig. Sen är det mer av gammal tradition det anses "bättre " att läsa en 600-sidig roman än att spela ett dataspel. Det är utvecklande på olika sätt.

Det jag dock menade var att när jag inte hade internet hemma så började jag göra saker jag annars aldrig ger mig tid för. Jag började faktiskt tom skriva på en bok:) hehe. ja, den lär ju inte bli klar i första taget, men det var på något sätt som att tråkighet stimulerar kreativiteten. ja nu är det naturligtvis inte så att jag skulle vilja vara utan internet. men 70% av all tid jag spenderar här hemma blir framför datorn och 75% av den tiden gör jag "ickenödvändiga"saker, så som kollar min mail för 5 gången på 3 timmar. nä, nu känner att jag börjar nästla in mig i virriga tankegångar, så jag övergår istället att berätta om dagens roligaste händelse.

När jag var på väg hem i nackareservatet efter en skön simtur i hellas tänkte jag att jag skulle testa en annan väg för skojs skull. Jag visste redan innan att jag skulle hamna fel, men det blev som en stark impuls som jag får lite då och då. Så jag cyklade på. ganska långt tills jag bestämde mig för att ge upp och fråga någon om vägen. Jag frågade en gammal man på cykel som var påväg åt motsatt håll. När han öppnade munnen pratade han som om han stod på dramatenscenen mitt i ett uppträdande Jag var naturligtvis påväg åt helt fel håll och vi slog följe en bit. Blev ett roligt sällskap. Började prata om allt mellan himmel och jord. Vissa människor är så lätta att prata med. Från första stund. Ja, och sen sa vi hejdå och jag lär aldrig se honom mer i hela mitt liv, men det fick mig att tänka på hur roliga människor är. På ytan känns folk så lika och oorginella, men det blir så coolt när man tänker på hur alla skiljer sig åt. Hur djupt man kan komma en annan människa. Förstånd och missförstånd. Hur man med vissa människor direkt kan känna en gemenskap med medan det med andra alltid kan kännas som det finns en "barriär" att komma över. 6 miljarder människor på denna jord med 6 miljarder olika personligheter. (är det 6 miljarder?, var bara en siffra som dök upp i mitt huvud). men när man börjar tänka på det så blir det svårt att ta in. Det är kul att prata med människor man aldrig annars skulle pratat med och bara stöter på, sådär av en slump.
Fick mig också tänka på hur synd det är att man förlorat kontakten med människor man tycker om. Ibland av helt naturliga orsaker, ibland på grund av missförstånd och ibland på grund av att man är kompis med någon som är ihop med någon annan så gör de slut och av självklara skäl blir det då svårt att umgås med någon annan. eller att man har en kompis man helt vill bryta kontakten med för man tycker denna person inte är trevlig och inte värd att ödsla tid på, men denne har trevliga vänner och så kan man inte umgås med dom bara för man inte vill umgås med mellanhanden. oki, börjar bli trött och ska nog kolla lite bill hicks innan sängdax. men innan jag stänger ner har jag 2 frågor.
1. hur kan man känna igen sig i en skog?
2. har någon tips på någon bra film som jag kan ladda ner? skriv i kommentatorsfältet!

kramar!

visningdax igen..

det är lätt att vänja sig vid att bo själv. Att slippa ta hänsyn är helt ärligt jävligt skönt. Man kan lämna disken, slänga kläderna på hallgolvet när man kommer hem och förlägga städningen när man vill, framförallt slippa städa efter någon annan, det är alltid lättare att se sin egen skit. Nackdelen är att när det kommer oväntat besök så blir det väldigt bråttom att röja upp. Fördelen är att man får en anledning att röja upp. I dessa dagar har jag oväntat besök ganska ofta då det kommer förväntansfulla par för att titta på min lägenhet och kanske kanske vilja byta. Snart kommer det ett nytt. Svårigheten är att jag är ganska kräsen själv. Om man bor på 85 kvm blir det svårt att byta till 19. Helst inte mindre än 23 vill jag ha. Sen får det ju gärna vara inne i stan, och allra helst då på söder. Anledningen är inte att det är så hippt att bo i stan, utan jag helt enkelt inbillar mig att det är mindre ensamt. Folk spontankommer förbi oftare än om man bor ute i tjotahejti. speciellt då om man bor på söder. sen skadar det ju inte att det är nära till allt, billigare för man slipper resor och så är det ju faktiskt jävligt hippt;) (undrar om någon använder ordet hippt längre? tror jag ska återinföra det, det är ju fränt:)

Var på medusa igår. Kära gamla medusa. hatade medusa, varför går vi alltid dit? när det inte är så kul. ifs, är ett svar att det är så dyrt att gå ut i sthlm och det är ett av få ställen med dansgolv som är gratis. hade ifs kul ändå även om förutsättningarna inte var de bästa. Mötte upp johan och alberto och johans syssling. Och sen kom Linda också och vi röjde dansgolvet!. blev sen hemgång och sen kollade jag på film så jag somnade inte förrän vid 6. Sen ringde mamma och ville bada kl. 11, och nu mår jag som jag förtjänar. Ska bli skönt med ett dopp. hoppas paret kan komma snart så jag kan cykla iväg.

lördag 11 augusti 2007

plommonträd i plommongården

Nu efter två år på denna gård gjorde jag upptäckten! Det finns två stora plommonträd på gården! visserligen heter det plommongården där jag bor, men jag har inte riktigt kopplat förut:)) så nu sitter jag här och framför mig har jag iallafall något som ser ut som ett plommon. Samma färg, samma lukt, något mindre än köpeplommon men enligt en deduktiv slutledning borde det verkligen vara ett plommon. Ska jag våga smaka? ...
haha, det är nog ett plommon, smakade lite surare än de brukar, men helt klart det var ett plommon!
snart kommer Sanna hit. Ska bjuda henne på middag och lite annat. Det var ju trots allt ett tag sen vi sågs. Sen blir det nog utgång. var ett tag sen man var ute och festade i stockholmsnatten och med det här vädret kan det ju inte bli annat än bra!

fredag 10 augusti 2007

internet är tillbaka:)

äntligen har jag fått internet och med risk för att låta som en tönt utan liv; men fyfan vad skönt! Bredbandsbolaget var snabba för en gångs skull, det tog bara 5 dagar att koppla in det, och jag lyckades med installationen själv:) det var ifs beskrivet för att ett mindre barn ska kunna fatta, men ändå..tyvärr har jag inte riktigt lyckats lista ut hur jag ska göra med routern än, men det blir till senare att klura ut. Har varit med Marion två dagar.Hon har flyttat till en väldigt avundsvärd lägenhet på vindsplan. skitsnygg med diskmaskin och balkong:) praktiska grejer. ska jag nog införskaffa om/när jag flyttar. Vi åt kräftor(som kom på sista plats i dagens test i sthlm city) sen kollade vi på senaste beckfilmen, som inte var sådär jättebra. Skulle egentligen till babasonic, men kände oss inte riktigt pigga på det efter mycket om och men.
idag var jag med mamma i Saltsjöbadens inhängnade bad. Vädret var inte strålande, men det blev desto bättre för oss eftersom vi i princip fick hela stället för oss själva sånär som på en tant som sprang fram och tillbaka stup i kvarten. Det regnade iallafall inte, och vattnet blev skönt..efter ett tag. Var där hela dagen och kände mig grymt avslappnad i kroppen när jag promenerade därifrån. Hann läsa klart "ett öga rött" oxå. Jag vet att jag är lite sen, men kan iallafall tipsa alla er som inte läst den att den är ett trevligt tidsfördriv. Utan tv och utan internet har jag hunnit avverka hela 4 böcker de här två veckorna. en annan bok jag varmt kan rekommendera är Löpgravsvägen av Kari Hotakainen. Grymt rolig och en bra samhällssatir som mycket väl kan appliceras på Stockholms bostadsmarknad. Hur sjukt är det inte att en etta med renoveringsbehov på söder går att sälja för över en miljon? Tur för mäklare att folk är så desperata/lättlurade av att bo på adresser som ger status.

måndag 6 augusti 2007

sitter på det mest osexiga stället i stockholm..internetcafe längst ner på ringvägen. stället är fyllt av tonårspojkslukt och dataspelande. har beställt internet, det kommer inte förräns om några veckor. bakat bullar idag. första gången i mitt vuxna liv tror jag. jag har tråkigt, men ska nog dra mig hemåt och sova. kl är ju ändå nästan 12. känner att jag har behov av att träffa människor. snudd på telefontrackar de få vänner jag har. ring om ni vill ses, jag är på!